Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2015 16:27 - Каква е връзката между троленето в интернет и "дясното"? (реплика към "Boom end Bust") - 2
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове:
1



"Пролет моя, моя бяла пролет - знам ще дойдеш с дъжд и урагани, бурна страшно, огненометежна"

 

2.

Движението надолу по йерархическата система се проявява като разделение на труда и по същество е дясно. Това е така, защото неговата същност е че при нисходяща йерархическа система, импулсите от върховното йерахическо ниво се предават, чрез последователност от йерархически нива, всяко следващо от които е по-многобройно от предходното. И именно това е основното оръжие на върхушката - йерархическа система. Управлението на държавата, т.е. дясното обществено движение, винаги базиращо на удобна нисходяща йерахическа система се е развивало от памтивека, заедно с развитието на разделението на труда в човешкото общество. Но това именно е пораждало и нарастващ дефицит от обратното обществено движение, от обратното главно обществено отношение - лявото. Бидейки обратно по посока и качество, то би следвало да бъде обратна (намаляваща) йерархическа система. А така също би следвало да бъде и обратното на разделението на труда, обратното на частната собственост и обратното на подчинението на елита на власт. Ако в движение надолу обществото се подчинява на елита на власт, в движение нагоре, то му се противопоставя, сменя го, рециклира го и го регенерира. Но това че дефицитът от ляво е ставал все по-голям означава, че несъответствието между елит на власт и породения и непрекъснато пораждащ се от обществото реален елит става все по-голямо. Защото липсата на реална конкуренция за най-високото работно място в социума означава голяма възможност на елита на власт да деградира.

 

Това което липсва, което се усеща все по-остро, и което е напълно тъждествена с обратната йерархическа система е правилната избирателна система.

 

Поради тоя именно дефицит в главния кръговрат на обществените отношения се развива процесът на производството на капитала. Т.е. върхушката издърпва все повече ресурс от обществото, произвеждайки не само нарастваща маса от глобален пролетариат, но и разрушителни явления във всички сфери и на всички йерархически нива. Системата е проядена отвътре. Проблемът на върхушката и на цялото общество е не е точно в това, че тази върхушка изсмуква все по-нарастващ дял от ресурсите, концентрирайки капитал и лумпенизирайки все по-големи човешки маси с цел да ги принуди да работят за нея. Проблемът е в това, че властовите дефицити на върхушката стават все по-големи в сравнение с това което тя конфискува от обществото.

 

Чрез заграбените ресурси тя плаща на различните обществени браншове за да работят в името на нейната власт. Ако ще е силова (т.е. полицейска, военна, мутренска, ислямистка) репресия, това става чрез плащане на тия обществени органи от разделението на обществения труд. Ако ще е пропаганда - това става също чрез плащане на определени хора, които могат да извършват този вид дейност. Троленето в интернет е част от пропагандата. Едно е някой на своя глава да си троли и такива винаги ще се намират. Но съвсем друго е когато държавната власт облага в нарастваща степен обществото и с това плаща на цели отбори мозъчни щабове, за да заливат интернет с пропаганда или да пречат на градивните обществени сили.

 

Какво може да се направи срещу това? Преди всичко трябва да се схванат правилно фундаменталните процеси. Ако тези процеси не са схванати правилно, полит-икономическата система ще фалира все по-злокачествено. Каквото и да прави върхушката, ако тя не е истински елит, който може да управлява наистина, т.е. който може да схване най-добре от всички съществуващата реалност, това некачествено нейно управление ще се срива. Ако моите разсъждения не са верни, значи не са верни. И "какво тук значи някаква си личност?". Но в такъв случай ние трябва да виждаме, как обществото, водено от своя елит върви към прогрес. А точно това ние не виждаме. И точно това все повече ни изглежда като "Мисията невъзможна".

Това означава, че умниците, които ни облъчват от телевизора, и тези интернетаджии, които ги подкрепят, или не успяват да извадят качествена алтернатива тролове, са провалени некадърници. Кой иска да си има работа с такива, кой иска обществото да гледа на него, като на некадърник? Реалният обществен елит не би искал и не би се навирал в такива лоши компании, ако е наистина реален елит. Когато качествената лява обществена организация бъде реализирана, дисбалансите, продукт на управленски дефицит ще изчезнат и нито ще има прекалена концентрация на капитал към върха на йерахическата система, нито тия които управляват ще се занимават с безсмислено разхищение на ресурси, които да се дават на тролове. Защото реалният елит за това е реален елит, защото знае и може и съответно - няма да се страхува от истината. Това означава, че няма да се опитва да заглушава истината, а ще доказва, че последната инстанция на истината в обществото е именно той. И нека който може да му излезе насреща!

 

В едно здраво общество, когато една управленска истина е компроментирана пред обществото, тя трябва моментално да слиза от власт и на държавното кормило да отива (също моментално, въпреки че в природата моментални явления не съществуват), истината, която е получила обществената подкрепа. В едно общество, в което злокачествено болната и доказано обществено вредана управленска истина, вместо да бъде моментално свалена от власт, се реанимира в състояние на будна или дълбоко спяща кома, и за нея се разхищават обществени ресурси, за да се плаща на тролове в интернет или по властващите официозни медии, често наричани "частни" - такова общество и такава политическа, и икономическа, и социална, и образователна, и здравна и съдебна, и не знам какви си още системи са напълно умрели.

 

И сега, след като установявам, че никой не вече не вярва на политиците, изглежда вярно, че за днешния глобофашизъм, формулираното от Желю Желев определение за авторитарното мислене на фашизираното общество не е валидно. Но въпреки, че никой не вярва на управляващите (особено в България), те продължават да си управляват - продължават да им признават законите, да им плащат данъци, да им използват като пари хартиените купони и да им плащат кредити и лихви. И какво значение има в тоя случай, че никой не им вярва, след като те управляват? Освен това, както казах и постоянно изтъквам - днешната българска държава е част от глобалната империя и работи под диктовка на имперската власт. Но това постоянно се отрича, постоянно се скрива и нашите мизерни властитутки като че ли са назначени имат за главна задача да бъдат мишени на народното недоволство. Като това недоволство трябва да бъде и неефективно, за да може назначената за мишена компрадорщина да продължи да си живее необезпокоявана по върховете на българската провинция.

 

Същевременно масата о българи благоговее пред западните капиталистически държави, не съзнавайки, че тяхното благополучие е за сметка на систематично ограбваните ресурси от България, които се прехвърлят постоянно на запад, за да поддържат високия западен стандарт. България се управлява от западния капиталистически свят, от западните банки, от западните корпорации. Но българите благоговеят пред тези божества на демокрацията и вярват в техните мислители. Но както е казал Желю Желев, както е казал и Маркс - системата ще се срине, защото върви към своя вътрешен разпад, според своите си иманентни закони. И е очевидно, че ще дочакаме тавана да ни падне на главата. На оцелелите след тоя апогей на развивашия се катаклизъм може и да им дойде акъл в главата. Продължавам да чакам и да се надявам.

Революциите не са от вчера. Революциите не почват с Болшевишката революция. Нито с Френската или Английската. Това се е случвало толкова много пъти в историята на човечеството! Сега просто, таванът отново ще ни падне на главата. "Това е толкоз просто и логично! ... И в бурята ще бъдем пак със теб, народе мой..." ... Защото не можем да избягаме.

 

И няма да помогне институционализирането от властовото статукво на липсващото ляво обществено движение. Няма никаква опция, да ни сервират ни в клин, ни в ръкав действащите писачи на поръчкова наука, че управленето на държавата може да бъде ляво. Защото управленето на държавата или на корпорацията или на една проста бригада е винаги дясно. Ляв може да бъде единствено процесът при който обществото сменя властта. Нищо не може да компенсира липсата на ляво. Може върхушката да се прави, че се състои от разделени власти, които се контролирали една друга.

Може дори в един момент, действащата върхушка да подхване борба с троловете, които самата тя произвежда.

Може да твърди, че левите сили били виновни, защото управлявали или нещо друго. Или демокрацията им била виновна, само че демокрация няма. Няма и ляво - затрило се е с развитието на цивилизацията. Демокрацията се е затрила с появата и развитето на деморкацията, така да се каже. Лявото не може да бъда под шапката на никаква човешка власт. Особено, не може да бъде под шапката на една частна собственост над най-горното работно място в йерархическата система. Лявото е постановено от природните сили. То налага желязна необходимост. То е факт. И ако обществото не желае да се съобрази с неговия императив (за кой ли път), ще има правно наказание - пак и отново.

 

 

 

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 643009
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930