Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2015 16:12 - Как да бъде надскочен закона?
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 2139 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Прокурорът каза, да се надскочи закона. Журналистите разбраха, да се прескочи закона. Или да се заобиколи. Но и те си имат своето основание за своето недоразумение. Дори простите цигани са си научили урока по право, че законът е врата в полето. През нея минават балъците. А кой се опитва да я надскача? Или да я прескача. И не е ли в случая надскачането и прескачането едно и също нещо?

Скокнете уважаеми! Я да ви видя, колко високо можете да скочите? Дали ще можете да подскочите до Марс? Ще можете ли поне да скочите от шестия етаж надолу с главата? В името на закона и когато повелята на закона изиска и това от вас. Бъдете силни в главите и скачайте! Най-здравите тикви ще оцелеят. За останалите, както и за ония които ще оцелеят при скачането от шестия етаж съм изготвил собственоръчно проектозакон за продължаване на състезанията по скокове - за еднопосочни билети до Луната. За да се полюбувате на гледката към Земята. Ако искате, там може да си доупражнявате способносте за скачане. Лунното притегляне е слабо - кой знае, може и да успеете да го надскочите и да се приземите успешно на планетата Земя. Като начална тренировка, освен това ви предлагам упражнението "Бегом до хоризонта и обратно!"

 

Това което ще предложа на нормалните българи е да бъде спазен Законът! Не закончето, а законът! Законът, т.е.

 

"Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет."

Прдлагам им да унищожат закончето, което отменя закона - сегашната избирателна система!

Да, Прокурорът на България, това нещо няма да насмогне да го разбере. Да, Прокурът ще си продължи да си агитира, да бъде надскочено закончето. Да, Прокурорът ще размахва лозунги, за удържане на фронта по спасяване на неспасяемата система. Да, Прокурорът ще се вторачи в закончето и ще ни акцентира, колко то било важно. Да, може и да се намерят бая идиоти, дето ще му се вържат, и ще се пробват. Ама, както би казал Шейлок от "Венецианският търговец": закончето ви не струва. Не може да бъде спазено, невъзможно е да бъде спазено. Не сте спазили природния закон - не сте спазили Закона! И искате да го нарушавате, искате да подскочите до планетата Марс? Искате да клекнете със щанга от един тон. И мислите, че това може да стане с голи призиви. Ха - властта може да каже "Прави!", но не може да каже "Можи!"

 

И затова постановявам: Да не се надскача закона, а да се спази Закона!

 

П.П.

Първият българин, олимпийски шампион (Никола Станчев) също е надскочил закона. Това е станало без всякакво съмнение по времето на комунизма. Легендарна е неговата победа срещу един противник и няколко съдии, с която възпитаваха, подрастващите български борци навремето. На една от срещите си той туширал противника си, поставяйки го, както казват руснаците на лопатки. Но съдиите се услушвали и не давали "туш". Тогава Станчев пренесъл през мост противника си и отново го туширал - вече за втори път в рамките на една среща. Съдиите пак не дали туш и Станчев го пренесъл и туширал за трети път. И по тоя начин надскочил закона.

Но не всеки може да бъде чак такъв звяр, че да бъде много по-добър от противника си. Нещо повече - през 88ма на олимпиадата в Сеул, нашите щангисти бяха толкова добри, че се знаеше предварително, че взимат осем златни медала. Резултатът от това зверско надскачане на закона, беше, че ги дисквалифицираха и изобщо не им дадоха да излязат повече на подиума, след третата категория, когато взеха трети златен медал.

 

 

 

 





Гласувай:
4



1. zaw12929 - Как да бъде надскочен закона? Няма ...
01.04.2015 22:47
Как да бъде надскочен закона? Няма нужда, българският закон става за всякакви решения и затова има корупция, които си плати, той... печели Затова у нас се казва: "Жена докато не роди и .. съд, докато не реши не се знае женско ли е или мъжко" То за родилките има видеозон, а за съда- медии... те арестуват, осъждат и да те оправдаят после няма кой да чуе... или греша?!
цитирай
2. zaw12929 - Тия със щангите. . . объркаха сис...
01.04.2015 22:49
Тия със щангите... объркаха системата- там не е като тук- таковат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 642994
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930