Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 20:15 - Дянков или Орешарски? Или Сидеров? ( трябва ли да се даде шанс на новото правителство)
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Ще ви припомня един известен случай от близкото минало. Когато Дянков стана министър на финансите преди четири години, първата му работа беше да повдигне въпроса пред парламента, че иска да даде пари от фискалния резерв на търговските банки. Тогава стана скандал. И когато стана скандал, Дянков рече, че предишният министър на финансите, т.е. Орешарски, е давал също пари на търговските банки от фискалния резерв, но не е питал парламента. След което се оказа, че Дянков е бил издал държавна тайна и него го съдиха нещо, май го и осъдиха символично, за дето е издал държавна тайна. Значи ако с парите на данъкоплатеца, подпомагаш частни и небългарски предприятия, това е държавна тайна!

 

Кой е по-лош в гореприведения пример: Дянков или Орешарски? Ясна е работата - Орешарски е малко по-лошия. А за да станат нещата още малко по-гадни, ще ви припомня, че тогава Атака подкрепяше Дянков и говореше срещу Орешарски. Обаче и двамата са горе-долу един дол дренки, защото и двамата подпомагат частните и небългарски банки с пари на данъкоплатеца. Ако Волен Сидеров е подкрепял Дянков тогава, сега той подкрепя Орешарски. Т.е. Волен ги крепи и двамата, докато същевременно се прави на националист. Защо не бъде честен поне един път в живота си и да си признае, че не е никакъв националист, а е интернационалист и глобалист, който съсипва националистическата идея?

 

И така: Трябва ли да се даде шанс на новото правителство? Защото се шири твърдението, че трябвало да го видим, как ще управлява, трябвало да му дадем поне сто дена спокойствие.

И защо да му даваме? Какво искаме да разберем? Дали Орешарски е минал под дъгата и се е преродил като добро и красиво момиченце. Или Станишев? Или Волен?

А може би искаме да видим, дали по някое време, ГЕРБ няма да вземе една смяна, както казват колоездачите, и да даде малко почивка примерно на Атака?

 

Но на циркаджийски номера вече сме се нагледали. И ще ви обърна отново внимание, че това, което е вече умряло и на което няма смисъл да се дава дори и секунда шанс, не е новото правителство или новия парламен; А Е ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА, ЧИИТО ПРОДУКТ СА ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРЛАМЕНТИ И ПРАВИТЕЛСТВА!

Затова няма никакъв смисъл и от нови избори при досегашната избирателна система. Няма и никакъв смисъл от нова псевдодемократична избирателна система.

 

А на тия, които се объркват от това, че аз съм хем против новото правителство и новия парламент, хем съм против протестиращите, срещу тоя парламент и правителство, ще им го кажа с едно изречение:

 

Аз съм против всичко, което се е маскирало, че е волята на народа, а дефакто е волята на досегашното властово статукво - зад маската на демократично избрани институции или демократично протестиращи стоят частните транснационални корпорации, произвеждащи пари от въздуха, с които пари управляват чрез корупция. 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 643055
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930