Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2018 18:27 - ОСНОВИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА (реплика към господстващата псевдодемократична демагогия)
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1. Демокрацията е обратното на управлението (в частност и на държавата). Тя произтича от волята на мнозинството, която не признава волята на малцинството. Тоя принцип се манифестира на практика, чрез просто гласуване. Където има гласуване, имаме де факто признаване на правото на волята на мнозинството да се налага над волята на малцинството.

2. Управлението (в частност и на държавата), т.е. властта е обратното на демокрацията. Тя произтича от волята на малцинството на власт. Тоя принцип се манифестира на практика чрез разпоредби от горе на долу. Това движение се предава от горе на долу, от малцинството на власт към останалата част от обществото, което е под формата на различни видове обществено-полезен труд. Движението се предава под формата на низходяща йерархическа система.

3. Разделението на властите е първия пропаганден блъф на господстващата псевдодемократична демагогия. Властите представляват малцинството на власт. Те никога не могат да бъдат разделени и това да гаранирало, че няма да злоупотребяват с властта си над мнозинството. Те са обединени, пред общия си интерес (да експлоатират мнозинството). И всичките им евентуални и неизбежни противоречия са второстепенни. Това което може да ги раздели е заплахата на малцинството на власт от мнозинството, т.е. от демокрацията в действие, която така или иначе се натрупва и иде отдолу, правилно или неправилно (в зависимост от системата на организация), с голямо или малко закъснение.

4. Демокрацията не може да бъде спусната (подарена) от горе, от малцинството на власт. Това означава, че когато след Перестройката на Горбачов, тя бе спусната от върха на соцлагера и стигна до България това не беше никаква демокрация. Още повече, че тя ни бе подадена под формата на най-добре разработената псевдодемократична поръчкова наука, част от която е и марксизма. Днес продължават да ни натрапват идеята, че някой благодетел от горе ще се грижи за нашата демокрация и тоя благодетел оруелски по-често е евро-атлантически, но Русия също играе ролята на алтернативен (и в интерес на истината по-справедлив и убедителен) благодетел, поради простата причина, че Русия се намира на по-ниско ниво глобалната йерархическа система.

5. Твърдението на псевдо-демократическите апологети, които си развяват коня от пропагандните трибуни, че при демокрацията трябва да бъде зачетена и волята на малцинствата е лъжа по която може да бъде разпознат безпогрешно всеки шмекер, който е назначен на работа не от електората а от елита на власт. Тоя е скаран с простата математика, според която при всяко гласуване се зачита волята на мнозинството и се игнорира волята на малцинството. Един от най-удобните начини за елита на власт да налага волята си и да я легитимира е чрез малцинство под най-различна форма. Самата власт по същество е малцинство, но тя организира други малцинства за да създава илюзията, че това е волята на мнозинството. Срещу тия номера, аз изкарвам като аргумент простата математика, която се използва (уж) постоянно при всяко едно гласуване.

6. Митинговата демокрация е една от формите на потъпкването на истинската демокрация, която широко се използва. Митинговата демокрация винаги представлява волята на малцинството. Поради простата причина, че на едно място и в един момент трудно може да излезе голяма част от целия електорат. Колкото повече хора излизат на един митинг, толкова те по-трудно могат да бъдат преброени, така че да е ясно за всички. А така също, евентуалните говорители не могат да се изкажат, защото стават твърде много. Което предполага, че волята на многото хора не е еднаква, тя се различава значително и подлежи на промени чрез договаряне и взаимни отстъпки, т.е. на производство на обществен консенсус. За което трябва система на организация, която е толкова повече нужна, колкото повече броят на хората нараства.

7. Тия които управляват никога не могат да бъдат леви. Те са винаги десни, защото представляват малцинство на власт. И колкото и да твърдят и да доказват, че са тъждествени с мнозинството, те никога не могат да бъдат такива, поради простата причина, че в движение надолу по йерархията имаме разделение на труда (а не на властите). Разделението на труда е винаги под формата на йерархическа система. Йерархическата система е извечна форма на съществуване на живата природа. А така също и на неживата. Йерархиите които съществуват биват прости и сложни. Те могат да станат по-прости или по-сложни, но не и да изчезнат. Когато някой заема определено място в пространството, в материалния свят, той заема място в йерархията. Ако си на върха на обществената йерархия, ти представляваш малцинство на власт. Ако си малцинство на власт, ти не можеш да се отъждествиш с мнозинството. Ти си част от мнозинството дори и в тоя случай, но движението което извършваш от позицията на работното си място представлява управление на обществото. Това управление е дясно, по смисъла който му придават дори и съвременните демагози, йезуити, фарисеи и софисти на заплата при елита на власт. А демокрацията произтича от мнозинството и именно това я прави лява, по смисъла който е възприет и наложен в обществото. Аз бих ви ги превел тия две понятия като организирано обществено движение нагоре по йерархията и организирано обществено движение надолу по йерархията. Движението надолу е управление и разделение на труда. Движението на горе е демокрация, т.е. това е обратното на управлението и обратното на разделението на труда.

8. Двете движения, за които стана въпрос в точка 7 представляват главните обществени отношения. Те са тъкмо онова нещо на вътрешно присъщата теза и антитеза от която се състои всяка една материя. Особено обществена. И колкото и да делим обществото на по-малки части тези отношения между главните им йерархически части ще са вътрешно присъщи, ще си бъдат там. Това е валидно за националните държави. Това е валидно за днешната глобална империя. Това е валидно и за един завод – бил той днешен, т.нар. капиталистически или от времето на социализма в България.

9. Днешната псевдо-демократическа демагогия не е принципно много по-различна от вчерашната марксическа. Защото и при двете теоретическата обосновка има за цел да ни внуши, че уж изчезвала йерархията или ще изчезне в необозримото бъдеще. И двете теории опитват да скрият надстройката или да я омаловажат. Това е политическа мимикрия, която борави с постоянна смяна на езика, крие се зад сложни фрази и реално действащи механизми. Зад всичкото това разнообразие се крие простата истина, че главните обществени отношения, не са тия в базата, а са между базата и надстройката. Това е Кръговратът на Общественото Йерархическо Взаимодействие.

10. Двете главни части на обществените отношения са Базата и Надстройката. Или по-точно – Елита на власт и Електората.

11. Двете главни обществени отношения са Управлението и Демокрацията. Това е теза и антитеза.

12. Когато са равни имаме равновесие на системата.

13. Когато едното нараства спрямо другото имаме неравновесие на системата.

14. Нарастващото неравновесие не може да съществува дълго.

15. Абсолютното равновесие също е невъзможно и означава липса на развитие.

16. Неравновесието на което сме свидетели днес произтича от нарастващата власт на надстройката над базата, на управлението над демокрацията. Т.е. на дясното над лявото. И всеки път когато някой се изцепи, че еди къде си управляват леви партии, на такъв трябва да му се отговаря, че тия са псевдо леви. И ще ни обяснява тоя, колко били богати левите на власт – еми тва е щото почват да трупат капитал, щото са десни.

17. Нарастващата власт на надстройката над базата произтича от две обстоятелства – нарастващия брой на обществото, т.е. на разделението на труда. Поради което за да бъде изразена волята на мнозинството е нужна правилна обществена организация в движение нагоре. Т.е. това е организация, която трябва да се породи от долу, а не да бъде спусната отгоре. Управлението на държавата разполага с правилна организация. Движението нагоре, демокрацията изчезва малко по-малко с нарастването на боря на световното население. Защото колкото по-голям е броя на населението, толкова повече е нужна и правилната организация. Но не е възможно такава организация да се породи, под диктовката на тия които управляват. Но се поражда нещо друго. Поради все по-безропотното подчинение на елита на власт, самият елит на власт деградира. Деградира и самото управление, т.е. дясното движение от горе на долу. Нарастването на това е фактическо нарастване на несъответствието между елит на власт и реален елит, който обществото постоянно произвежда. И който обаче това общество дискриминира, поради безусловното си подчинение на елита на власт.

18. Механизмът който работи за това статукво не е заслуга на никой отделен човек. Тоя механизъм е изграден от поколенията и продължава да се доизгражда и променя. Подобно на къщата в която аз живея, но не съм я аз построил. По подобен начин и цялото днешно общество живее в един механизъм, който то не е построило. Тоя механизъм е несъвършен и се нуждае от доработка.

19. Нуждата произтича от втората причина която е породила нарастващата власт на надстройката (първата беше в т. 17). Това е ограничението на базовите природни ресурси, които представляват базата върху която се е появило и върху която нараства цялото човечество. Докато има излишък от базови природни ресурси, цялото човечество може да нараства относително лесно и при относително слаба конкуренция на отделните хора помежду си. От това произтича и слабата съпротива на обществото срещу елита на власт. Това означава, че обществото нараства, но е слабо и болно, поради липсата на конкуренция. Изчерпването на базовите природни ресурси, жизнената територия води до край на комфорта както на обществото, така и на най-силно деградиращата част на това общество – неговия елит на власт.

20. Правилната организация, която ще възстанови естествено съществуващото при простоустроените общества ляво обществено движение е тъждествена на правилната избирателна система. И нищо друго няма да може да я замени. Това е нарастващ императив, т.е. това е обществена нужда, която нараства. При тая историческа ситуация (и пазарна, представете си), ще се появят и необходимите личности които ще създадат необходимия продукт. Това е неизбежния ход на историята. А както знаем, никой смъртен не може да обърне колелото на историята или да му попречи да се върти. Това се отнася и за елита на власт. Тоя елит на власт е вече значително деградирал. Той има в ръцете си оръжие, натрупан капитал. Натрупаният капитал е принадената стойност (данък), която е отнемал от обществото или по-точно която е отнемана от безличната надстройка на стотици и хиляди поколения. Една природна машина в действие, където човекът е само пионка на силите. Тя помазва царе, папи, патриарси. Тя им помага да деградират във властта. Тя ги сваля.

21. Единствен критерии за правилността на една теория е практиката. Който каже, че това което казвам е сбъркано някъде, ще трябва да предложи правилната теория. А евентуално и правилната избирателна система. Или да докаже, че няма нужда от нея. Аз казах всичко каквото трябваше да кажа. Казал съм и коя е избирателната система. Ето пак я казвам:
http://bgman13.blog.bg/politika/2013/11/21/protestadjiite-da-si-organizirat-paralelna-dyrjava-pred-parl.1209140



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 642607
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930