Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2017 15:35 - КАКВО Е ПЕТРОДОЛАР?
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 2776 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"ВОЙНАТА Е МИР. СВОБОДАТА Е РОБСТВО. НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА." Джордж Оруел

Няма по-гнусна идеологическа лъжа, погазваща историческите факти, добре известни на цял свят от официозното тълкуване на това що е петродолар. И няма по-ясен критерии от тая лъжа, за това кой е символът на днешния мракобесен тоталитарен паричен режим - това е доларът. Доларът винаги е чист, винаги е велик и дори, той е символ на пазарната икономика. А всъщност е обратното - той е символа на пълната липса на свободен пазар.Не че тези ни занимават постоянно със значението за това, какво е петродолар - не. Те не обичат да правят така, защото ще нагазят в лайната - техните собствени лайна, от които не могат да се изчистят. Но те ни го внушават това индиректно.

Ето например, започват да хулят лошия Путин и лошата Русия (всъщност те не спират да ги хулят, при това без всякаква мярка, като умопобъркани и вече напълно истерясали), която била държава бензиностанция, което било лошо и си набавяла, така важните, и чисти като бебешко дупе долари с продажбата на нефт. Думичката "петродолари" в техните уста изглежда като долари придобити от продажбата на петрол. А всъщност всеки долар е петродолар, без значение дали си го изкарал, продавайки петрол или като си мил чинии в Америка. Защото тази думичка, това понятие е възникнало, в момента когато златното покритие зад долара за първи път в човешката история взело та паднало и се сменило с петролно. В тоя именно момент, някой се сетил да нарече доларът "петродолар". Преди това пак е имало продажба на петрол срещу долари, но никой не му викал петродолар.

Сега изтрещелите от пропагандата повтарят под път и над път:
Да произвеждаш нефт и да го продаваш е лошо. Да го разменяш за долари било добре...

А може пък да не е така. Може пък да е обратното.

Точно две световни войни бяха необходими, за да може златото и среброто функциониращо (все още в началото на 20 век) в световната търговия като пари да бъде подменено от парите без покритие, които ги печати една частна банка (Федералният резерв), прикрита като националната централна банка на една държава (САЩ). Каква е разликата между стока, пари и пари без покритие?
СТОКАТА е нещо произведено от човек, което се разменя срещу нещо произведено от друг човек (друга стока), в определено количествено съотношение на едната стока спрямо другата. Тая именно размяна се нарича "цена".
ПАРИТЕ са вид стока, която в процеса на историческото развитие на стоково-паричните отношения се е оказала удобна за всеобщ еквивалент (единица мярка), и средство за посредничество при размяната на две или повече стоки. Като такива са се наложили до ден днешен златото и среброто. Макар че винаги има и други материални неща, които се бутат като конкуренти за функцията на пари.
ПАРИТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ са предмети, произведени от човека, чиято разменна стойност на пазара е много по-голяма от стойността която е необходима за тяхното производство. Такива са хартиените пари. Те са дериват на истинските пари (злато и сребро). Над тях се надграждат други деривати които по същество са също пари без покритие - акции и облигации. А днес имаме и виртуални пари. Най-долният ред от пари без покритие е наречен от пропагандата "базови пари". Те не са такива. Базовите пари са златото и среброто. Но могат да бъдат наречени основателно "базови пари без покритие". Това което ги предшества като средво за спекулация е лихвата на истинските пари управлявана от банката, чрез която стойността на парите също може да се манипулира, и който метод на манипулация е по-базов дори и днес от печатането на парите.

А зад всичко това се крие монополът над държавната власт.

Когато на обществото е наложено да приема пари без покритие срещу реалния си труд, това означава, че няма свободен пазар и че цената на стоките се определя от това, колко пари без покритие са пуснати на пазара. Но понеже тия пари се пускат от банката с лихва, а така също се пускат през различни производствени и др. сектори, цената на различните стоки се определя по тоя начин. Всички стоки във всеки момент се разменят на пазара срещу всички пари които са на пазара. Ако имаш правото да произвеждаш пари без покритие (т.е. това по същество са купони), ти определяш количественото съотношение при което се разменят всички стоки срещу всички пари. Т.е. това е цената на стоките, определена от банката.

Днес банката лесно прави един фокус, който се състои от простото производство на пари без покритие, които се дават с лихва. Банката може да си напечати колкото си иска пари (колкото си прецени, а тя все пак смята нещо) и да ги даде с лихва. Което представлява преразпределение на стоките от т. нар. "свободен пазар" с такава зверска производителност, че особено на днешно време е възможно цените на цели производствени сектори, трудът на производителите в цели държави или пък на всички производители едновременно в цял свят да бъдат бъдат сринати за дни или даже за часове.

В световният несвободен пазар, след като имаш подмяната на истинските пари с пари без покритие, имаш и йерархия на валутите, хегемон сред които е доларът. Това означава, че тоя който печати доларът има възможност да си присвоява най-много от стоките, произведени от световните народи. Резултатът - САЩ произвежда 20% от световния БВП, но консумира 40%.

Първата стъпка на подмяната на истинските пари с пари без покритие е станала с обещанието от страна на банката, че всяка хартиена парична единица която е пусната на пазара ще бъде разменена от банката срещу точно определено и написано на банкнотата количество злато. На това му се вика златно покритие. В последствие обаче, банката пуска в обращение увеличаващо се количество пари без покритие. Резултатът - циркулиращото в обращение злато, което функционира като пари се подменя от хартиените пари. Златото се натрупва, като резерв в трезорите на централните банки. Когато тоя процес завърши, повече не е възможно да не се обезценяват парите, поради което надписът на всяка банкнота, че ще бъде обменена от банката с точно определено количество злато, написано на самата банкнота изчезва.

Остава един друг надпис - че банкнотата е обезпечена със злато. Т.е. гаранция франция. На което също му се вика "златно покритие". Но нито то, нито предходното могат да бъдат наречени "златно покритие". Защото тука става въпрос просто за етапи при подмяната на истинските пари с пари без покритие. Тези които са виждали българския лев преди 89та са го виждали тоя надпис, но много от тях са забравили, какво точно беше написано там. А там беше написано, "банкнотата е обезпечена със злато И ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАНКАТА"
А какви са те? - Подписа на Тодор Живков и некои други другари. И тишина. Балонът в България избухна след това. Левовете бяха заменени с долари, които ограбиха тотално българските притежатели на левове. По това време на власт беше сентенцията "Доларът е долар"

А защо обаче доларът е долар, след като не е злато, т.е. след като разходите при производството му са много по-ниски от тия при неговата размяна? Защото малко преди това, Горбачов обяви на бившите държави от СИВ, че ще иска срещу руските стоки конвертируема валута. Тая абра-кадабра "конвертируема валута" означаваше, че Русия вече се е подчинила на властта на Фед и от сега нататъка, ще дава реалните си ресурси срещу, зелената тоалетна хартия, произвеждана от Фед. Ни повече, ни по-малко. А за да се настърви населението на тоалетна хартия в бившите страни от соцлагера, пропагандата превърна в култ тоалетната хартия. Както и бананите.

Т.е. доларът стана долар, защото България стана бананова република. Тя стана бананова република през властта на руската държава, която стана васална на САЩ республика и еманацията на тоя факт беше обявяването на властта на долара над територията на бившите държави от бившата валутна зона на рублата. Рублата и до ден днешен не е конвертируема в САЩ и ЕС. Русия казват била монополист, на нефта и газа. Но няма петрорубла, която ЕС и САЩ да плащат на Русия. Но има петродолар.

До тоя момент, т.е. до момента в края на осемдесетте когато Русия обяви, че ще приема долари срещу реалните си ресурси, покритието на долара се крепеше на факта, че държавите от ОПЕК, начело със Саудитска Арабия приемаха срещу своя петрол само долари. Т.е. до тоя момент, САЩ можеше да експлоатират целия свят, който беше в доларовата валутна зона, но не и държавите от Соцлагера. След тоя момент доларовата валутна зона погълна и Соцлагера.

Доларът беше провъзгласен за хегемон, заменящ на световния пазар златото с Бретън-Уудското споразумение от 45та година. То беше наложено на света, поради факта, че след двете световни войни, централните банки на света нямаха злато, което да обезпечава техните валути. Това се беше случило, защото на победените държави бяха наложени непосилни условия, а победителките, т.е. съюзничките на САЩ по времето на Първата и Втора световни бяха принудени да плащат на САЩ срещу доставките единствено и само злато. След двете световни,почти всичкото световно златото беше в САЩ. Чрез Брътън-Уудското споразумение САЩ се задължи да не злоупотребява с печатането на световната валута, като беше обещано, че Фед ще обмени всеки който му бъде донесен срещу точно определено количество злато - унцията беше определена на малко над тридесет долара.

Към тоя момент, не съществуваше такова нещо, като ПЕТРОДОЛАР.

Към тоя момент обаче на сключване на Бретън-Уудското споразумение, Фед беше вече злоупотребил с печатането на пари без покритие, а през голямата депресия, даже беше конфискувал насилствено и със закон златото на американците, както и ипотеките на длъжниците, които изгоряха поради простите и ефективни номера с оръжието което беше в ръцете на банкерите. Тая доларова инфлация беше изнесена от САЩ в Западна Европа първо с плана Маршал. А впослествие, към края на шейсетте години, Шарл де Гол разкри измамата и натовари гигантски количества с долари, които закара в САЩ и ги обмени срещу злато. След него това направиха и някои други държави. Поради което Фед не можеше да издържи и златният стандарт падна.

По същото време обаче, САЩ проведоха преговори с династията Ас Сауд, в Саудитска Арабия, че те ще подкрепят безрезервно тираничния диктаторски режим да бъде на власт, ако Саудитска Арабия приема срещу своя петрол единствено и само долари! Малко след Саудитска Арабия (името на която произлиза от името на въпросната династия), единствено и само долари срещу своя петрол започнаха да приемат и останалите държави от ОПЕК.

Така покритието което стоеше зад долара от златно, стана петролно. Доларът вече беше ПЕТРОДОЛАР. Което означаваше, че САЩ са наложили правото си да облагат света с пари без покритие, първо посредством организираните от световната банкерска върхушка две световни войни, а след това чрез обещанието за безрезервната си подкрепа на безпрецедентния в днешно време диктаторски режим на династията Ас Сауд.

П. П.
Ето го едно от гнусните софистически обяснения което се шири и в Уикипедия. Обърнете внимание на начина на аргументация, който спестява важната истина, че САЩ подкрепя властта на диктаториския режим на династията Ас Сауд, за да може чрез нея, да облага целия свят, както и на подмяната на истинския субект който се облагодетелства от хегемонията на дора, като се прехвърля мишената върху страните производителки на петро. За скандалът, който се е случил с де Гол и Франция, и който е във връзка с нарушените ангажименти на САЩ по Бретън-Уудското споразумение - нито дума в Уикипедия. А тези неща просто няма как да се скрият, така широко обсъждани са били по това време и са останали много писмени паметници по цялата физиономия на човечеството:  
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%84%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80




Гласувай:
4



1. milady - дам, така е,прав.анализ, имах ето този комент от вчера,
02.12.2017 16:06

в поста за истеричните червеношийки...

4. milady - бай простоле, имам само една забележка..
01.12 20:15
всички маскари играят за Вова Путлеров,новият Месия
на юдео-Шериата,който Той е избран да наложи в Европа..
малко четете, ребята, или сте едни мно0гоо гладни..в.шки..
трети разумен отговор..нямам..
/ баба ви Джулия

играта с долара и нефта, е
от единия джоб..в другия..
Дело тонкое,так точно,
и не е за дураки ребьта..
поздрав
Юлия, която я трият..
цитирай
2. krumbelosvet - В 68-ма г.
02.12.2017 20:37
Студентите от "Пражката пролет" искаха "срещу истински труд - истински пари". Т.е. долари. Някой ги беше научил и те, шараните, бяпа лапнали. Студентите ВИНАГИ лапат. Френските пък свалиха врагът на долара Де Гол от власт. През същата 68-ма. Тогава беше убит и Мартин Лутър Кинг. "Троен шлем" за долара. Случайност.
цитирай
3. bgman13 - Юлия, която я трият. . Ако не ...
02.12.2017 21:21
milady написа:


Юлия, която я трият..


Ако не спамиш прекалено много, нема да те изтрия. Въпреки, че ти май триеш поголовно и за това и тебе те трият. И мене май си ме трила.
цитирай
4. milady - !!!!
03.12.2017 12:40
спам е това,което е вповече..
аз НЕ троля, и не трия, освен една
злобна бабка, карамелла, и апостолофф..от време на време..
не се сещам изобщо да сме се срещали, бигмене..
не ме бъркай,плс..
Юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 639788
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031