Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 11:55 - Има ли цензура във времената на интернет, или какви ги върши един берковски сайт?
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 2577 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.09.2015 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Става въпрос за http://noviniteb.com
От днес (или вчера) на неговите страници четем:
"Здравейте, За пореден път се стига до момент, в който е невъзможно да поддържаме сайта. В пълна невъзможност сме да пращаме хора тук, или там-на лов за събития и новини. Без хора и средства, ще изпаднем в смешното положение на охранените централни кабеларки-да ви информираме пет дена поред за избягал помияр от кочина в Благоевград.  Днес просто спираме. Ще се видим, когато дойдат по добри времена."
"За пореден път"!  -  Да бе, за пореден път, тъкмо в навечерието на поредните избори, сайтът се самоелиминира, защото въпреки постоянното кастрене на неудобните коментатори, неудобните им коментари се натрупват в него и някой може да ги вади в крайно неподходящия момент (предизборно), за да припомня това онова.  Например, може да припомня, как въпросният сайт постоянно действа за каузата на уличните кучета и правото им да си се разхождат необезпокоявано по центъра на града, докато същевременно хули тия дето си пасат козите в околностите на Берковица (в Ашиклар).  Иначе като влезеш в сайта винаги те подсеща едно писантийце, че си влязъл като нерегистриран потребител и това не е желателно. Само че аз съм се регистрирал почти десет пъти и винаги администрацията на сайта по някакъв начин ме е елиминирала. Най-баналният начин е ако се е случило не повече от три месеца да не си влизал, системата да те изхвърли - това никъде го няма, където организаторите на някой сайт искат да имат повече участници. 
То бива нахалство и изтъркани номера по време на избори, ама чак па толкова и такава липса на въображение? Как така, винаги преди поредните местни избори, на тоя сайт нещо му се случва? Така например през август или септември точно в навечерието на местните избори през 2007ма, тоя сайт го "хакнаха". В една от предишните предизборни кампании (е вече забравих точно коя - отдавна беше, а и няма как да проверя, при това цербеско периодично триене на хронологията) тоя сайт се сети да си дисциплинира потребителите и ги изтри всичките, защото трябвало да имат истински адреси. Щото сайтът първо им беше разрешил да влизат от несъществуващи адреси.  На следващите местни избори (2011 г), седмица преди началото на предизборната кампания на мене ми счупиха ченето. Това изглежда беше достатъчно, за да не се случи нищо със сайта тъкмо в навечерието на тая конкретна предизборна кампания за местна управа. Аз тогава се бях доста развихрил, да им обяснявам, какви предизборни ангажименти трябва да поеме всеки кандидат за кмет. Основното беше да си направи предизборната програма, разчетена през три месеца и съответно - обещанията също да са разчетени през три месеца. И ако не изпълни обещанието след изтичането на три месеца, да поеме ангажимент, че ще си подаде оставката. 
Другото ми предложение беше, кандидатите за кметове да си ипотекират къщата. И ако не спазят предизборните си обещания - чао. Лигиката ми беше, че когато някой взима кредит, е прието банката да му го дава срещу ипотека. А четири години мадат са голям обществен кредит на доверие, който всеки кмет или народен представител взима от електората. 
Интересното е че организаторът на сайта (Данарата) е човек на НПО - някаква соросова издънка, по която текат парици. По всичко личи, че неговата задача е да се прави на противник на властта, докато обаче я подкрепя. По-конкретно, номерът, дето ни го прилага е да говори срещу всеки действащ кмет и об. съвет. Целта е тези да не излизат от контрола на наднационалните институции, които съсипват България и същевременно негативите на актуалното управление да бъде стоварено върху главите на местните компрадори, които са назначени от въпросните наднационални институции, но се легиримират, че били избрани от народа.  Поради тая причина, Данарата в началото на всеки мандат, предизборно е поддръжник на някой от кандидат кметовете, а когато тоя спечели и почне да трупа негативи от управлението, той се обръща срещу него. Без съмнение, това е много удобна позиция, от която падат и парици. 
Но когато аз през миналата кампания, започнах да питам за гаранциите, че поредният кмет, който Данарски лансира, като уж надеждна алтернатива на действащия кмет, няма да се окаже поредния измекяр, на мене ми се случи случка. Както казах - вкараха ме в постановка, че уж сме били отишли на дискотека, пък там сме случили на някакви типове и мен ме удариха изотзад и ми счупиха ченето. Абе демек някаква пиянска свада. Само дето мене ме прекара един дето го смятах че е от най-добрите ми приятели. И всичко което направи беше отвсякъде странно. Да не кажа невъзможно, въпреки че той си е ескцентричен тип (но аз му познавам добре ексцентричните особености и ги различавам). Като започнеш от това, че тоя предварително беше побягнал (каза ми че заминава за една година за Москва, а после се оказа че си е дошъл в Берковица и се крие от мене), като продължа с това, че още в колата на път за Монтана, преди да ми счупят ченето се държеше към мене заплашително (но аз не му обърнах внимание). И т.н. Много интересно е освен всичко останало (което аз вече разказах в минали си постове), е че дискотека Клеопатра в Монтана, където ми се случи въпросната случка, по принцип не работи в четвъртък. Но тъкмо в тоя четвъртък, когато трябваше да ме прекарат мене, дискотеката по някаква случайност работеше. Още една случайност, освен случайността че тъкмо през въпросната предизборна кампания сайтът на Данарата, не му се оказа невъзможно да работи. Причината беше проста. Въпросният четвъртък се падаше точно 15 септември. А на 15 септември е рожденият ден на моя приятел - предател (става въпрос за Джейсън от Максимус). И той никога не пропуска да си дойде и да го празнува. А иначе 15 септрмври, ако не се пада някой силен за дискотека седмичен ден, винаги е слаб и няма особен смисъл да се отваря дискотеката специално заради него. 
И така, още преди да е започнала предизбрната кампания официално, през 2011 година, Данарата лансираше някои кандидаткметове. Аз освен другото исках Данарата да поеме отговорност, ако случайно тоя който той подкрепя се провали. Основният дето той подкрепяше, не стигна до балотаж. На балотажа, Данарата подкрепи сега действащия берковски кмет. Който за четири години управление се провали и днес Берковица е съсипана още повече отколкото беше преди четири години. И иде Видовден. Т.е. сега поне на Данарски трябва да му бъде зададен въпросът "Какво Данара, стана с твоята кметска кандатура, как ти оценяваш, нейното четиригодишно управление?". Обаче тоя въпрос на Данарски не може да му бъде зададен. Защото си махна сайта. А и аз лично няма как да му го задам, защото той ми знае компа и не ме допуска до участие и не ми дава регистрация. А и да ми даде, като почна да говоря, ме елиминира брутално. Резултатът от тая работа е че Берковица затъва все повече. На Данарата това изглежда му харесва. Дано кога тука дойдат другите хора, дето му плащат, да го направят за благодарност него кмет!
 



Гласувай:
1



1. bgman13 - Интересното е че Данарата има не...
24.09.2015 12:11
Интересното е че Данарата има негативно отношение към демокрацията и правото на всеки гражданин да избира. Неговият лаф, дето съм го чувал от устата му е "Ако даваме на всеки право да избира, значи трябва и на уличните кучета да дадем право да избират."

И защо да не им дадем, след като Данарата се бори активно за прокарването на техните права? Лошо няма и според моят гледна точка - даваме им и на тях права да избират, даваме и на всички човеци, както и на всички човекоподобни. Но им даваме истински права а не псевдо. След това кучетата и човекоподобните няма да отидат да гласуват. А от тия които отидат има значение кои са мнозинство, а не кои са малцинство. И няма пробелми с това че сме дали на когото не трябва да отиде да гласува. Проблемът идва от това, че не сме дали на когото трябва да отиде да гласува.
цитирай
2. bgman13 - цитат:"В една от предишните ...
24.09.2015 12:20
цитат:"В една от предишните предизборни кампании (е вече забравих точно коя - отдавна беше, а и няма как да проверя, при това цербеско периодично триене на хронологията) тоя сайт се сети да си дисциплинира потребителите и ги изтри всичките, защото трябвало да имат истински адреси. Щото сайтът първо им беше разрешил да влизат от несъществуващи адреси. "

Всъщност тоя сайт съществува от 2005 или 2006та година и през цялото това време той не е изпуснал предизборна кампания за местни избори да не му се случи нещо. А въпросното триене под претекст, че регистрациите не са от истински имейли се е случило или малко след като е проработил като сайт или в друг момент допълнително. Може да е било във връзка с парламентарни избори, не си спомням.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 642252
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930