Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2015 16:10 - Да бъде ли въведен Политически борд в България?
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 1554 Коментари: 0 Гласове:
1



Появяват се вече такива призиви. А и отдавна много хора (простовати българи) повтарят като папагали точно това: че на българи те не вярват, че трябвало чужденци да дойдат да ни упрявляват - по възможност германци.

Интересното обаче е че сегашните напъни, да попаднем под още по-официална външна опека, идват в следствие на аферата с КТБ. А тъкмо банковата система на България е под официално обявен външен контрол (Валутен борд), който трябваше да гарантира сигурността на банковата система. Или какво, за какво ни беше тоя борд, ако не можеше да направи това? И тоя борд се провали. Той се провали не само с аферата "КТБ". Той се провали не за една или две години. Той се  провали за целия период на своето съществуване, продължило почти двадесет години. През тоя период, България навлезе постепенно, систематично и сигурно в последен стадии на всички видове кризи във всички сфери. Кеф ти здравеопзване, кеф ти образование, сигурност, икономика, съдебна система.

 

Но не сме ли ний официално в Политически борд, най-малко от цели осем години, след като още в далечната 2007 година сме официални членове на ЕС? А дори и още по-отрано, защото сме на всичкото отгоре и членове на НАТО? Хронологията на събитията, в България, започна с народните надежди, че ще хванем Бога за рога, с идването на демокрацията, после с идването на МВФ, после с влизането си в НАТО, после с влизането си в ЕС. Не намразиха ли вече българите празните химери с които ни захранват от Запада? Може би един официално обявен Политически борд над България още им е нужен за да запеят известната песен от казармата (която също вече е унищожена поради евроатлантическия диктат) по времето на комунизма "Хей от запад се задава черна, вражеска вълна"?

Про форма ли е само това наше членство в ЕС и НАТО и за чий .. си го сложиха великите европейски демократизатори, та се отъждествиха официално и публично с управлението на България. И моми песни за него пеят... за Чавдар вехта войвода: за великите еврофондове, които ако кажат, че трябва в България да се строи язовир, значи ще се строи язовир и всички български подизпълнители почват да се боричкат да отмъкнат некой лев от фондовете, което минава през успешното им усвояване, но не поставят изобщо под съмнение, дали трябва или не трябва да строят язовир?

 

Или пък ако им кажат от Брюксел, че в България не трябва да има Южен поток, те послушно свиват уши и изпълняват. И няма вече Южен поток, защото Политическият борд на България нарежда така.

Но аз искам да се върна на това, че именно Валутният борд в България се провали. Защото той обещаваше, стабилност на банковата система на България. Ако сега ни излезе с номера, че се бил провалил, защото в България няма и Политически борд, за чий .., както вече казах, той досега ни подхранваше с надежди, през което време всичко в България се срина? Сега ли чак външните бордови финансови диктатори на България откриват топлата вода, завалиите? Ако са те чак толкова прости, защо ние трябва да им влизаме самички в спиралата на некомпетентност? Те, които изискаха от българската държава, да приватизира икономиката на България - разбирайте, че поиска да подарим на западните капиталисти българската икономика. Вкл. търговските банки. Вкл. "Кремиковци" (за един долар). Вкл. БГА "Балкан". Та чак и българските митници приватизирахме, като ги дадохме на британските агенти на английската корона (демократична разбира се, като всичко ще е западно). А ерепетата ги дадохме на чужди държавни структури, но и това минава за приватизация.

 

И сега кво - кой им сра на евроатлантиците в гащите?

 

Ако трябва да сме точни, трябва да кажем, че над България има Политически борд най-малко откак падна комунизма. Тоя политически борд е наложен посредством централизирана и институционализирана корупция. Която пък съществува, именно защото няма демокрация. Днес все още някои раздрънкват скелета на комунизма, ДС и не знам какво си още, за да оправдаят провала на капиталистическия диктат в България през последните 25 години. Ама нали сменихте системата, уважаеми, какви комунисти все още ви гонят? Гледайте да не скокнете без да искате от прозореца, докато ви гонят комунистите!

Сменихте ли вие системата, която вече не е комунистическа или не я сменихте и тя продължава да си бъде комунистическа? Защо една система е комунистическа, кога е демократическа? Как да ги различим и ако само това което ни казват от Запада ще ни бъде критерии, на нас простите българи, какво ни казва тъкмо Западът? Защо именно Западът ни вкарва в заблуда, че сме вече демократични и ни приема в своите демократични структури?

Защото комунизмът беше държавен капитализъм по същество. Той беше наложен от западния капиталистически свят, посредством две световни войни, които си бяха западни войни. Освен това Болшевишката революция представлява неопровержим преврат извършен от Запада над Русия, което е потвърдено лично от Чърчил с цяла статия в известен английски вестник, от Хенри Форд със собствено негово разследване и поредица от статии в американски вестник и още една дузина известни (западни) личности.

 

Комунизмът беше държавен капитализъм по същество и вие, уважаеми псевдодемократи, нищо не сте сменили, а само стартирахте якото дране на кожи в България. А това автоматически означава, че комунистите бяха капиталисти още преди комунизмът да падне. След падането на комунизма, комунистите просто хвърлиха овчата кожа от себе си... за да бъдат изядени като овци от капиталистическите закони, точно както им го е казал и Маркс, когото не бяха добре разбрали или даже не бяха прочели. По-долностоящите комунисти, бяха капиталисти, но не знаеха че са такива. Съответно те не знаеха на кой цар служеха, та им се наложи да съгрешат пътя през 89та и силно объркани да продължат в новата посока в която ги подкараха. Те не знаеха. Но е вече съвсем очевидно, че и тези които ги подкараха и те не знаят.

Едно ще им кажа на края на тях:

Няма да могат вечно да се оправдават със своите подчинени, с комунистите и комунизма, ислямистите, психично болните помощникпилоти на самолети, космическия разум, вудумагията, природните бедствия или филанкешията за това че те са некадърни да управляват!

 

 

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 642392
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930