Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2017 19:22 - Стамболов, големият герой на русофобите.
Автор: kuschel Категория: Други   
Прочетен: 10842 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 19.02.2017 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ОБРАЗЕЦ: мислене на Робска Овца! Публикувано на 16.02.2016  в България


Значи, фактът:

На 31 юли 1892 г. Стефан Стамболов преговаря с турския султан Абдул Хамид ІІ в Истанбул – и му предлага БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В СЪСТАВА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!

Тоест:
Стамболов предлага БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ДА ПАДНЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО!

И сега, внимателно, коментар на днешен БЪЛГАРИН:
„За мен Стамболов е велика личност, макар на моменти противоречива!“

Въпросът е:
Може ли нормален българин, с нормален мозък, да смята за „велика“ една личност, която е искала българите отново да се върнат под турско робство – и да ги сполети съдбата на 1 милион и 500 хиляди арменци, изклани по време на геноцида срещу християните в Турция през 1915 г.???

Според мен българин, който одобрява това, е просто половин човек – половин добиче.
Всъщност, цялостно добиче – например, овца.
Само добичето не умее да мисли!
И зелената еуглена, разбира се…
 

П.П. Доста хора са се опълчили на Стамболов, при това все стари революционери, участници в Априлското въстание и в четите, но той постъпил по класическия начин: просто ги разстрелял. А Петко Каравелов изял сто кила бой в „Черната джамия“, оттогава датира и прочутата му фраза: „В България не бият“.

Автор: Любомир Чолаков

image


Неслучайно Капитан Петко Войвода попада в затвора, защото и той се е опълчил на Стамболов


Тагове:   Стамболов,   Чолаков,


Гласувай:
18



1. morskipesni - Отвратителен тип!
19.02.2017 19:38
Продажна мутра от времето на тогавашния "Преход", изпълзяла като канален плъх за да се опиянява от властта. Kато "интелектуалец" и съчинител-кръгла нула. Hе случайно признателна България му е сцепила дебелата кратуна. Войводата Панайот Хитов, от чийто род произхождам е нeнавиждал тоя палач и себеподобните му келемета дотолкова, че макар и старичък бил готов да хване пак Балкана.
цитирай
2. pando - При обиска на къщата му/на Стамболов/
19.02.2017 20:02
Са намерени,цитирам "Голямо количество мерзки гумени принадлежности..."
цитирай
3. kuschel - Стамболов, големият революцио...
19.02.2017 20:04
Стамболов, големият революционер, се скатава и не обявява Априлското въстание в Търновския революционен окръг. Злобен русофоб и германофил, бил е готов на съглашения с доскорошните поробители.
цитирай
4. kuschel - Истината е, че Стамболов е много подла и гнусна личност, тъкмо като днешните русофоби.
19.02.2017 20:12
"Например обстоятелството, че макар да е в комитет по записване на доброволци за опълчението, той не се сражава, а трупа капитали със съмнителни сделки за интендантските служби на войската. Нарицателни са грабителските инстинкти на Стамболов в съдружие с кмета на София Димитър Петков край игралните маси, където е държал банката до пълното, понякога и подмазвачески доброволно, разоряване на останалите комарджии. В еротоманските "подвизи" на Стамболов, при които той не се е гнусял от шантажа и грубите инсценировки, от пряко насилничество също няма никакво величие и следователно отсъстват от апологетичното предаване.

Една от най-наглите фалшификации е спекулата, че Стамболов бил най-популярният и ефективен поет и публицист, макар в художествено отношение да отстъпвал на Ботевото творчество. Ако е за популярност и ефективност,
палмата на първенството се полага на Добри Чинтулов!"
"Самостоятелността на Стамболов се въздига като абсолют, а пък значимостта му се доказва с хвалби от чужденците. Ами дали те не са го харесвали, защото им играе по гайдата? Дори взаимоотношенията с князете Батенберг и Фердинанд били белег за величие, а това че чистосърдечният герой при Сливница е прогонен, за да може хъшът да стане монарх като първи регент, се пропуска. Както не се посочва пълният крах на рекета с оставките на всесилния премиер и министър на вътрешните работи. За това как в предаването се спекулира с азбучно известните репресии и фалшифицирани избори, с разбиването от диктатора на хипертрофирано представяната опозиция е просто неловко да се говори. И изглежда, че на шока от това предизвикателство специално се разчита."
цитирай
5. dedenze - Днешните мекерета го надминаха многократно !
19.02.2017 23:55
Припомни си шпагата на Плевнелиев пред ЕС и САЩ, още не може да си свие дупето и чатала !
цитирай
6. kuschel - Плевнелиев е ненадминат гъз. Пълен ...
20.02.2017 07:03
Плевнелиев е ненадминат гъз. Пълен позор.
цитирай
7. didanov - здравей кушел
20.02.2017 09:14
в интерес на историюеската истина е хубаво да се узнаят мотивите на Стамболов за едно такова кощунство на пръв поглед и тогава да се поравят генерално изводи. Ето малко инфо за това:
"....След като принц Валдемар Датски отказа да приеме българската корона, повече никой от европейските принцове не посмя да се кандидатира за българския престол.

А и Стамболов не искаше да чуе повече за тия принцове.

- Те не познават нашите нрави - казваше той. - Нашата история с подвизите и самопожертвуванията ще остане за тях завинаги чужда и непонятна. Отраснали в охолен живот, те не могат да бъдат борци. Те ще гледат благото на своята династия, а не благото на народа и Отечеството. Българската корона за тях ще бъде само украшение по време на пиршества и забавления - повече нищо.1
Проточил пак от Цариград шия княз Александър Богориди - да сложат българската корона на главата му и понеже нямаше деца, а минаваше шейсетте, за да бъде наред работата с династията, обещаваше да осинови Стамболов, та той да наследял короната...

Чу се дори предложение Стамболов направо да бъде обявен за княз и да седне на престола.



Не че не му се щеше на Николчовия Стефанаки - щеше му се, беше се изкарал дори, че по майчина линия е от рода на Асеневци, и народът щеше да го избере, а и Берлинският договор не забраняваше да бъде избран за княз българин,



но Стамболов познаваше народа си - още на другия ден всеки щеше да рече: чакай бе, с какво Стамболов е по-горе от мен, че да ми бъде цар? И междуособицата е гарантирана.

- Робството ни изравни - казваше той, - всички бяхме роби, равни роби! Затова българинът не търпи друг българин да е по-горе от него.2 Виж, ако е чужденец - може, на чужденци сме свикнали да се кланяме, това не ни обижда...

И Стамболов предложи да бъде избран за български княз (дръж се, читателю!)... турският султан!

Това ошашави всички - помислиха, че е луднал или че си прави майтап. Така помислил и султанът, когато дипломатическият представител на България в Цариград д-р Вълкович му съобщил предложението на българския регент.



А Стамболов не се шегуваше. Една Българо-Турска империя (подобно на Австро-Унгария) решаваше проблемите и на двете държави:

Турция се закрепваше яко на Балканите, а България реализираше тихо и мирно етническото си обединение: Мизия, Тракия, Македония.



Подочули за тази уния, всички държави, начело с Великите сили, настръхнаха: остави другото, но мераците им за Балканите и Мала Азия издъхваха!

Султан Абдул Хамид обаче отказа да приеме българската корона. Като се видяха след години (през 1894) с „малкото човече", както той любовно наричаше Стамболов, и Стамболов му обясни за какво е ставало дума, султанът рече:



- Тюх язък! Що не дойде тогаз лично да ми го кажеш?
."
аз лично не мога да простя на Стамболов две неща - че доведе и узакони Фердинанд и че погуби Капитан Петко по такъв унизителен начин.
цитирай
8. bojinkata - Днешните стамболовци свободно ...
20.02.2017 10:16
Днешните стамболовци свободно шевстват по тв екраните на купените телевизии! Позор!
цитирай
9. apostapostoloff - Ти пак за
20.02.2017 14:20
дърво плачеш!
цитирай
10. kuschel - Но, ще го ядеш ти. Наближава.
20.02.2017 17:13
Но, ще го ядеш ти. Наближава.
цитирай
11. podvodni - Стамбулов е бил член на масонската ...
20.02.2017 18:13
Стамбулов е бил член на масонската ложа "Млада Булгария" ръкожодена от Джузепе Мацини пълномощтник на Албърт Пайк.
Дейността на ложата е свързана с идеята за изграждането на Европейски щати (EС) като Българска държава не е предвидена за сметка на Османска империя !
цитирай
12. apostapostoloff - Наближава на баба ти хурката.
20.02.2017 19:34
Капитан Америка вече е тук и нема лабаво. Цялата левичарска сган ще гризне дръвцето. Американците ще ви наврат в кучи г@з. Бял ден няма да видите повече! Сопа! Сопа!
цитирай
13. kuschel - Щарли, ти ще си с особени привилегии ...
20.02.2017 22:35
Щарли, ти ще си с особени привилегии понеже си мой човек. Пълна програма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kuschel
Категория: Други
Прочетен: 2377627
Постинги: 505
Коментари: 4339
Гласове: 3212
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031